Kallein jalokivi - suuri kultainen kaupunki

Nykyisin eläkkeellä oleva pastori Risto Blom on toiminut seurakuntapastorina Kainuussa ja Koillis-Savossa sekä kirkkoherrana Hämeessä. Hän käsittelee tässä kirjassaan asioita, joista jokaisen kristityn tulisi olla selvillä. Hän tuo ne esille käyttämättä teologisia termejä, jotta mahdollisimman monet voisivat lukea pohtien omaa vakaumustaan ja sitoutumistaan.

Tiedot

25,00 €

MITÄ TARKOITTAA KALLEIN JALOKIVI - SUURI KULTAINEN KAUPUNKI?  

Kallein jalokivi on JUMALAN ARMO JEESUKSESSA KRISTUKSESSA. Jumala tarjoaa jo tässä ajassa suu-rinta lahjaansa: Ottakaa vastaan armo ja tulkaa asukkaiksi kultaiseen kaupunkiin, armokaupunkiin. Hänen armokaupunkinsa, vertauskuvallisesti sanottuna UUSI JERUSALEM on niin valtava kuin ilmes-tyskirjan lopussa kuvataan.  Jos me tajuaisimme edes hetkellisesti tämän Jumalan armon ja lahjan suuruuden, jonka Taivaallinen Isä on Poikaansa Jeesukseen Kristukseen uskoville lapsilleen valmis-tanut, me emme kestäisi. Meidän maallinen tomumajamme hajoaisi sen aarteen näkemisessä ja ym-märtämisessä. Siksi se on meiltä vielä suurelta osin peitettynä. 

Kirja keskittyy kristinuskon perusasioiden käsittelyyn. Vaikka kirjan nimi viittaa Ilmestyskirjan viimei-siin lukuihin, Ilmestyskirja ei kuitenkaan ole keskeisessä asemassa tärkeiden opillisten asioiden esille tuomisessa. Sivulla 5 oleva kuva osoittaa, mitkä asiat ovat uskon keskiössä ja mitkä ovat kuin säteitä niistä.

Kirjan aiheina ovat: Uskontunnustukset, armonvälineet (sana ja sakramentit), vanhurskauttaminen, synti, Jumalan laki, sovitus, katumus ja kääntymys, armonjärjestys, viimeinen tuomio - ikuinen elämä - ikuinen kuolema, pyhitys, rukous, rippi ja muu sielunhoito, seurakunta, armolahjat, kristillinen rakkaus, kristityn tehtävä ja ylistys Jumalalle.

Kirjan lopussa on 27 siv. liite, johon Risto Blom on ottanut Martti Lutherin, Philipp Melanchthonin se-kä luterilaisen kirkon tunnnustuskirjojen keskeisimpiä tulkintoja uskon perusasioista. Hän on valin-nut ne tutkimuksestaan, joka ilmestyi Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisusarjassa vuonna 2001. 

Emerituspiispa Juha Pihkala, kristologian asiantuntija, on avustanut kommenteillaan tämän kirjan käsikirjoituksen loppuvaiheessa.

"Kallein jalokivi on kristinuskon perustotuuksia järjestelmällisesti ja selkeästi valaiseva teos. Se on hyödyllinen kaikenikäisille, jotka haluavat syventyä uskontiedossaan ja siten saada tukea omalle uskonkilvoitukselleen. " - SIMO S. SALO, Mikkelin emeritustuomiorovasti

Tämä kirja sopii siis omaksi tai lahjakirjaksi kaikille uskonasioista kiinnostuneille teini-ikäisistä van-huksiin. Kirjan hankkineiden joukossa on myös teologeja.

Kirja on sidottu, kovakantinen, 336 sivua. Kannen on suunnitellut Eila Blom-Nieminen. Bookwell Oy on painanut kirjan 2013.

ISBN 978-952-67963-0-7

 • Korkeus: 215 mm
 • Leveys: 154 mm
 • Syvyys: 27 mm
 • Paino: 0,525kg
 • Sidosasu: sidottu, kovakantinen
 • Sivumäärä: 336
 • Painettu: 2013
 • Tekijä: Risto Blom
 • Kustantaja: Ristikukka Kustannus
 • Kirjapaino: Bookwell Oy
 • ISBN: 978-952-67963-0-7

Kimppatilaustarjous

Kun tilattujen kirjojen yhteishinta ylittää 500 euroa, emme veloita toimituskuluja.